Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжить розгляд справи проти екс-«беркуртівців» Зінченка і Аброськіна 16 грудня


Павло Аброськін в суді, 8 грудня 2015 року
Павло Аброськін в суді, 8 грудня 2015 року

Святошинський районний суд міста Києва продовжить розгляд кримінального провадження проти колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, яких обвинувачують в убивстві 39 активістів Євромайдану, 16 грудня.

Раніше суд залишив під вартою Зінченка і Аброськіна ще на два місяці, до 10 січня 2016 року.

Під арештом Сергій Зінченко та Павло Аброськін перебувають з березня-квітня 2014 року.

У січні Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченку та Аброськіну найвищої кари – довічного позбавлення волі.

Як повідомляли у Генпрокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено, що вони разом з іншими працівниками правоохоронних органів, перевищуючи надані їм владу та службові повноваження, за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у місті Києві вчинили умисні вбивства 39 учасників акцій протесту.

У ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені. Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх беркутівців Зінченка та Аброськіна.

Разом з тим у вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG