Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» перевело споживачів 2 районів Херсонщини на живлення від підстанції «Титан»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Національна енергетична компанія «Укренерго» перевела споживачів Чаплинського і Каланчацького районів Херсонської області на живлення від підстанції «Титан», розташованої на території анексованого Росією Криму, повідомила прес-служба компанії.

«Станом на 12:25 всі підстанції 35 кВ «Херсонобленерго», від яких живляться споживачі Чаплинського та Каланчацького районів Херсонської області, під’єднані за нормальною схемою живлення від ПС 220 кВ «Титан», – йдеться в повідомленні.

Раніше «Укренерго» повідомило, що лінія електропередач «Каховська – Титан», одна з тих, що подає електроенергію з материкової України в анексований Росією Крим, а також частково в Херсонську область, 8 грудня під’єднана до електроенергії.

Напередодні керівник оперативного штабу акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що штаб дозволив бригаді «Укренерго» остаточно підготувати ЛЕП «Каховська-Титан» до пуску електричного струму на Крим. Ця заява з’явилася невдовзі після слів голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, що активісти дозволять використовувати відновлену лінію електропередач. Активісти «Правого сектора» висловили незгоду з такими діями і заявили про припинення участі в акції з енергетичної блокади анексованого Росією півострова.

Наприкінці листопада у Криму через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

XS
SM
MD
LG