Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер після засідання контактної групи: до Нового року пріоритетом має стати обмін заручниками


Українська сторона на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі наполягає, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами. Про це після завершення зустрічі Тристоронньої контактної групи повідомила речниця представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, для цього на засіданні Тристоронньої контактної групи, яке відбудеться 22 грудня, будуть заслухані спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» заявили, що українська сторона сьогодні в ході переговорів контактної підгрупи з гуманітарних питань не надала сепаратистам списки полонених для обміну за формулою «всіх на всіх». Підтвердження в цих заяв з інших джерел немає.

Раніше Леонід Кучма заявляв, що обмін полоненими на Донбасі можна реалізувати до кінця 2015 року.

Наприкінці жовтня уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими без вісти.

XS
SM
MD
LG