Доступність посилання

ТОП новини

Кіровоград: представники «Правого сектору» заблокували приміщення суду


«Правий Сектор» блокує приміщення Апеляційного суду у Кіровограді, 8 грудня 2015 року
«Правий Сектор» блокує приміщення Апеляційного суду у Кіровограді, 8 грудня 2015 року

Представники «Правого сектору» у вівторок увечері заблокували приміщення Апеляційного суду у Кіровограді, протестуючи проти його рішення щодо запобіжного заходу активістам цієї організації.

«Наразі представники однієї з громадських організацій блокують роботу Апеляційного суду. З ними проводять перемови. Якщо даний інцидент не вийде вирішити у такий спосіб, працівники поліції діятимуть у рамках закону і у спосіб, передбачений законом у таких випадках», – повідомила журналістам Віталіна Бевзенко, керівник сектору комунікацій Головного управління національної поліції у Кіровоградській області.

На 8 грудня у Кіровограді було призначене засідання Апеляційного суду області щодо винесення запобіжного заходу представникам «Правого сектору».

Під час першого засідання колегія суддів відмовила у пом’якшенні запобіжного заходу у два місяці утримання під вартою Сергію Репаленку. За словами адвоката обвинуваченого Володимира Буряка, Репаленко є бійцем ДУК «Правий Сектор» і проходив службу у зоні проведення АТО.

Сьогодні суд мав розглянути справу щодо Марти Кузів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, після оголошення рішення представники «Правого сектору» заблокували приміщення суду з середини та ззовні. Також відбулися незначні сутички з бійцями Національної гвардії, які перебували у приміщенні.

Наразі у залі суду заблоковані судді, обвинувачений, п’ять представників Нацгвардії та журналісти.

«Ми заблокували суд, дороги, вимагаємо припинити політичні репресії. Ми не даємо вивезти нашого активіста. Ми вимагаємо припинити політичні репресії проти представників «Правого сектору», у той час коли сепаратисти попадають під амністію. Також вимагаємо хлопців, які є затриманими у Кіровограді, звільнити на поруки народного депутата», – заявив активіст «Правого сектору» Віктор Орел.

Активістів «Правого сектору» звинувачують у розбійному нападі на гральний заклад у Кіровграді 29 листопада 2015 року. Тоді затримали 7 представників цієї організації, яким обрали запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою.

XS
SM
MD
LG