Доступність посилання

ТОП новини

Уряд готовий до компромісу щодо податкової реформи – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України готовий досягти компромісу з Верховною Радою для якнайшвидшого завершення податкової реформи та ухвалення збалансованого бюджету. Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив 8 грудня під час засідання Національної ради реформ при президенті України, повідомляє Урядовий портал.

«Міністерство фінансів розробило свій проект, парламентський комітет має свій проект, але у нас буде один єдиний проект. Уряд готовий до повного компромісу, щоб мати ефективну податкову реформу і збалансований бюджет», – цитує прес-служба главу уряду.

Раніше Національна рада реформ при президенті України рекомендувала уряду і парламенту прискорити проведення податкової реформи, а також ухвалити пакет рішень для зміни податкових ставок з 1 січня 2016 року та поетапної зміни адміністрування податків з 1 квітня 2016 року.

Учасники засідання погодилися, що податок на прибуток підприємств і податок на доходи фізичних осіб підвищувати не будуть. Податок на прибуток становитиме 17% в 2016 році, а в 2017 році ставка буде зменшена на 1%.

XS
SM
MD
LG