Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров закликав депутатів до кінця місяця схвалити заборону електропостачання у Крим


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликає Верховну Раду України до кінця місяця ухвалити закон, який заборонить постачання електроенергії до Криму.

Виступаючи в парламенті, він повідомив, що низка депутатів зареєстрували законопроект «Про тимчасово окуповану територію України», яким електропостачання до Криму буде заборонено законодавчо.

«Я дуже прошу, щоб комітети попрацювали, і ми його проголосували до кінця цього місяця. Я думаю саме цей зал не дозволить нікому, жодному міністру і жодному уряду, заключати угоду про постачання електроенергії, поки там не буде написано Автономна республіка Крим, Україна. Отже працюємо для того, щоб до 1 січня вирішити це питання і максимально удорожчити Росії утримання Криму», – закликав він.

Акція «Громадська блокада Криму» триває вже 82 день. Її суть – «максимально збільшити витрати окупантів на утримання Криму, повернути кримську тематику до порядку денного», нагадав Чубаров. З 20 вересня, відколи триває акція, було де-факто припинено переміщення товарів з материкової України до окупованого Криму. 23 листопада Кабінет міністрів України своїм рішенням тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні між Україною і Кримом.

Учасники акції також вимагали від влади України припинити електропостачання у Крим.

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України через пошкодження невідомими ліній електропередач, що ведуть до Криму.

XS
SM
MD
LG