Доступність посилання

ТОП новини

Суд змінив підозрюваному у вбивстві Бузини Поліщуку запобіжний захід на домашній арешт


Денис Поліщук
Денис Поліщук

Печерський райсуд Києва змінив Денису Поліщуку, якого підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Також сьогодні апеляційний суд Києва розгляне питання зміни запобіжного заходу іншого підозрюваного у вбивстві Бузини – Андрія Медведька.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

Раніше адвокати Медведька та Поліщука заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних. Зокрема адвокат Андрій Федур стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. Він заявив, що, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі в затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами, у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

XS
SM
MD
LG