Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових поранені – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загиблих українських військових немає, 5 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора ситуація на сході України різко загострилася –сепаратисти використовували міномети, 122-міліметрову артилерію, танки та установки «Град».

Речник АТО зазначає, що загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої, зокрема поблизу Верхньоторецького близько двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-міліметрових мінометів.

Найбільш гарячою точкою у зоні АТО, за словами Мотузяника, залишаються західні околиці Донецька.

«У Пісках за добу зафіксовано 14 епізодів порушення режиму тиші, в тому числі обстріл зі 122-міліметрових гармат і 120-міліметрових мінометів. Аналогічна ситуація – південніше, у Красногорівці. Також окупанти тричі застосували реактивні установки «Град». Ворожі ракети приземлилися поблизу с. Зоряне Мар’їнського району»,– сказав він.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 10 разів порушили режим тиші. Сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області, заявляють про зосередження силами АТО військової техніки та особового складу на лінії зіткнення сторін.

Від початку листопада почастішали повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін.

XS
SM
MD
LG