Доступність посилання

ТОП новини

Рада має намір оголосити амністію найбільш вразливим категоріям засуджених у 2015 році


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада має намір оголосити у 2015 році амністію найбільш вразливим категоріям засуджених. За ухвалення за основу законопроекту №2118 проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226.

Авторами законопроекту є Віктор Балога та Павло Балога.

Законопроект передбачає поширення дії амністії на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої тяжкості, або є найбільш незахищеними та вразливими у соціальному плані, а саме: на неповнолітніх, жінок і чоловіків, які мають неповнолітніх дітей чи дітей-інвалідів, вагітних жінок, ветеранів війни, інвалідів першої, другої та третьої груп, людей, які хворі на туберкульоз чи онкологічні захворювання.

Відповідно до чинного законодавства, Верховна Рада може ухвалити закон про амністію як щодопевної категорії осіб, так і щодо конкретно визначеної особи (індивідуальна амністія). Але рішення про застосування чи незастосування амністії ухвалює суд щодо кожної особи індивідуально після ретельної перевірки матеріалів особової справи та відомостей про поведінку засудженого за час відбування покарання.

XS
SM
MD
LG