Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: через безпідставні звинувачення держпідприємства звернуться до суду


©Shutterstock
©Shutterstock

В уряді наполягають на перевірці антикорупційним прокурором звинувачень у корупції на держпідприємствах і притягненні винних до відповідальності, в разі непідтвердження оприлюднених фактів, тих, хто зробив такі звинувачення. Про йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Як заяви міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, загальний річний обіг «Укрзалізниці» становить приблизно 2,5- 2,6 мільярда доларів, тому звинувачення у нібито втратах 2,2 мільярдів доларів компанією, на його думку, виглядає нелогічно.

«Звідки взялися 2,2 мільярдів доларів,на базі чого підраховано? Де фактаж?..І «Укрзалізниця», і інші компанії,які згадувалися від Міністерства інфраструктури в цілому, керівники цих компаній напишуть листи до антикорупційного прокурора і попросять розслідувати ці речі. Міністерство підтримає правоохоронні органи, якщо вони притягнуть до відповідальності винних», – заявив Пивоварський.

Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко також відкидає звинувачення щодо зловживань на підприємстві «Укрспирт».

«Хочу нагадати, що загальний обсяг компанії 3 мільярди всього. Дуже важко з 3 вкрасти 120. Ми готові всю інформацію передати антикорупційному прокурору. Якщо інформація не буде підтверджена, значить керівництво підприємства повинне подавати в суди», – заявив Павленко.

Напередодні голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять щонайменше 5 мільярдів доларів.

Зокрема, Саакашвілі стверджує, що через розкрадання на підприємстві «Укрспирт» держава щороку втрачає 240 мільйонів доларів, через корупційні схеми на Одеському припортовому заводі та кількох інших стратегічно важливих підприємствах – 700 мільйонів доларів, на «Укрзалізниці» – 2,2 мільярда доларів, внаслідок реалізації схем з контрафактним бензином – 250 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG