Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні найактивніше сепаратисти вели обстріли поблизу Донецька


Проросійський сепаратист, ілюстративне фото
Проросійський сепаратист, ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні найактивніше сепаратисти вели обстріли поблизу Донецька.

«Зокрема з крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони били по Пісках, Опитному та Красногорівці. З гранатометів – по Авдіївці та Новгородському. Окрім того, зранку в районі Авдіївки працював ворожий снайпер, а Опитне вдень було обстріляне з 82-міліметрового міномету», – йдеться у повідомленні прес-центру штабу.

У штабі АТО зазначають, що на Донбасі сьогодні проросійські сепаратисти неодноразово обстрілювали позиції українських військових поблизу Майорська та Луганського на артемівському напрямку.

Там переважно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети й кулемети різних систем, додають українські військові.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 10 разів порушили режим тиші. Сепаратисти з угруповання «ЛНР», що контролює частину Луганської області, заявляють про зосередження силами АТО військової техніки та особового складу на лінії зіткнення сторін.

Від початку листопада почастішали повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін.

XS
SM
MD
LG