Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів шести країн


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко у середу, 9 листопада, прийняв вірчі грамоти від послів шести країн – Швейцарії, Молдови, Албанії, Ірландії, Чилі та Уругваю.

«Під час розмови з послом Молдова в Україні (Русланом Болбочаном – ред.) президент висловив сподівання на якнайшвидшу стабілізацію політичної ситуації та формування нового молдавського уряду. Були обговорені окремі аспекти придністровського врегулювання та роль України й Молдови в забезпеченні регіональної безпеки, зокрема в питанні виведення російських військ з території України та Молдови», – повідомили у прес-службі Адміністрації президента України.

Посол Швейцарії Гійом Шойрер під час зустрічі із Порошенком сказав, що його країна готова вдвічі збільшити обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні до 2018 років.

Під час розмови з послом Уругваю Порошенко запросив уругвайського президента Табаре Васкесу відвідати України наступного року.

Посли Ірландії Чарлз Шихан, Албанії Шпреса Курета, Чилі Альфредо Гарсіа Кастельбланко та Уругваю Пабло-Ернесто Шейнер-Корреа працюватимуть в Україні за сумісництвом.

XS
SM
MD
LG