Доступність посилання

ТОП новини

«Крименерго» повідомляє про відновлення електропостачання після аварії 9 грудня


Підприємство «Крименерго» повідомляє про завершення ремонтних робіт на півночі окупованого Росією півострова і повне відновлення енергопостачання пізно ввечері 9 грудня.

Про це йдеться в повідомленні на сайті окупаційної «влади» Криму.

«Електропостачання відновлено, на території Криму застосовуються аварійні перемикання. Аварійні перемикання – вимушений захід, до якого необхідно вдаватися для поступового набору належної потужності в енергосистемі», – пояснюють у повідомленні.

На території Криму 9 грудня о 16:12, сталося аварійне відключення в енергомережі, потужність постачання електроенергії лінією «Каховська – Титан» знизилася на 165 МВт і склала всього 20 МВт.

Ця лінія була підключена до електроенергії 8 грудня за згодою учасників акції блокади Криму. Лінія була знеструмлена з 22 листопада через підрив електроопор. Тоді ж припинилася подача електроенергії до Криму.

Президент Росії Володимир Путін на засіданні з членами російського уряду в середу 9 грудня заявив, що українська електроенергія в Криму «в принципі не потрібна і зараз, за великим рахунком, якщо використовувати пересувні генеруючі потужності», однак, «раз українські партнери відновили, то, добре, візьмемо».

2 грудня Путін у Криму взяв участь у запуску першої нитки енергомосту з російської Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

XS
SM
MD
LG