Доступність посилання

ТОП новини

Родичі жертв авіакатастрофи в Єгипті подали в суд на главу Слідчого комітету Росії


Родичі пасажирів аеробуса А-321, який зазнав аварії в небі над Єгиптом, подали в суд на голову Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна. Як повідомляє російська державна новинна агенція ТАСС з посиланням на адвоката Ігоря Трунова, вони звинувачують Бастрикіна в бездіяльності.

Адвокат уточнив, що скарга подана у зв’язку з тим, що родичам загиблих досі не повідомили, чи порушена кримінальна справа за фактом авіакатастрофи, а також не відповіли на прохання визнати їх потерпілими у цій справі.

Крім цього, Бастрикін не відповів на звернення про притягнення до кримінальної відповідальності співробітників страхової компанії, які, за словами адвоката, обманом отримували від родичів загиблих заяви, що обмежують їхнє право на звернення до суду для отримання страхових виплат. «На жодне зі звернень відповіді не було», – сказав Трунов.

Літак російської компанії «Когалимавіа» (працює під маркою Metrojet), який прямував до Санкт-Петербурга із Шарм-аш-Шейха, розбився в Єгипті над Синайським півостровом 31 жовтня. Всі 224 людини, які були на борту, загинули. Серед них – четверо українців. 17 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що причиною авіакатастрофи став теракт. Раніше відповідальність за падіння літака взяло угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG