Доступність посилання

ТОП новини

У Києві та Харкові затримали 7 диверсантів, одного вбили – СБУ


Пізно ввечері 9 грудня СБУ затримала трьох громадян Росії і трьох громадян України у Києві та одного в Харкові, які входили до складу диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ).

Як повідомляє прес-служба відомства, диверсанти для дестабілізації ситуації в Україні планували вчинити терористичні акти в Києві та Харкові.

«Восьмий член ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», і був знешкоджений. Один із бійців спецпідрозділу, учасник багатьох бойових операцій у районі АТО, потім помер у лікарні, стан другого стабільний. Під вогнем співробітники «Альфи» спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, семирічну дитину і лише потім завершили штурм озброєного злочинця», – уточнюють в СБУ.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 258 (терористичний акт) і 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ повідомляла про знешкодження диверсійно-розвідувальної групи – затримано двох громадян Російської Федерації та трьох громадян України. Також, як повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, ще один із членів ДРГ чинив опір, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», був знешкоджений.

Упродовж тривалого часу в Україні відбувалися нічні вибухи. В Одесі та Харкові об’єктами атак найчастіше були офіси волонтерських та проукраїнських організацій, у Києві зафіксовані кілька випадків вибухів поблизу банківських установ і закладів торгівлі.

XS
SM
MD
LG