Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура та правоохоронці Чехії допитали депутата Мартиненка – Куценко


Микола Мартиненко
Микола Мартиненко

Генеральна прокуратура спільно з представниками правоохоронних органів Чехії допитали заступника голови фракції «Народний фронт», голову комітету Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколи Мартиненка.

Як повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, ці слідчі дії провели на початку грудня, їх провели за запитом правоохоронних органів Чехії, представники яких прибули напередодні в Київ.

Він зазначив, що Мартиненка допитали в справі про хабарництво.

Наразі Мартиненко не коментував цих заяв представника ГПУ.

30 листопада народний депутат Микола Мартиненко (фракція «Народного фронту», що входить до урядової коаліції) заявив, що вирішив скласти мандат. Він заявив, що таким чином хоче відвернути удари, що йдуть і по ньому особисто, і по уряду і владі загалом.

Мартиненко додав, що «сам буде працювати» над тим, щоб за складання ним повноважень проголосували хоча б мінімально необхідні 226 депутатів.

Скандали навколо Миколи Мартиненка спалахнули після того, як народний депутат Сергій Лещенко заявив про корупційні звинувачення проти народнофронтівця у Швейцарії. За словами Лещенка, там Мартиненка звинувачують у хабарництві й відмиванні грошей, а саме в отриманні 30 мільйонів франків на банківські рахунки в цій країні від чеської фірми «Шкода – Ядерне машинобудування» (Škoda JS), яка отримала підряд від української державної компанії «Енергоатом». За повідомленнями, Мартиненко неофіційно контролює цю компанію. Крім того, стало відомо і про слідство в цій самій справі щодо Мартиненка в Чехії. Сам депутат ці звинувачення відкидає й називає їх нісенітницею й маніпуляцією.

XS
SM
MD
LG