Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську попрощалися з 9 невідомими бійцями, загиблими в АТО


У Дніпропетровську попрощались з 9 невідомими бійцями, загиблими під час АТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

У четвер на Краснопільському цвинтарі, що під Дніпропетровськом, попрощалися з дев’ятьма невідомими солдатами, які загинули в зоні АТО.

За даними начальника управління взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської облдержадміністрації Ірини Федорчук, ці вояки загинули в містах і районах Донецької області, зокрема, в Шахтарську, Амвросіївці, Авдіївці. Їхні тіла були доправлені до Дніпропетровська та Харкова у травні, вересні і жовтні нинішнього року.

За словами посадовця, візуально впізнати військових неможливо, відтак у них взяли зразки ДНК, аби зіставити з ДНК родичів, які шукають своїх зниклих безвісти солдатів.

В останню путь бійців проводжали під звуки Державного гімну України та військового салюту, священики відслужили молебень. На кожній труні є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстровий номер.

За інформацією Ірини Федорчук, на Краснопільському цвинтарі під Дніпропетровськом поховано 250 бійців, імена 114 вже відомі завдяки ДНК-експертизі. 101 з них родичі перепоховали на батьківщині – у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Чернігівській, Закарпатській та інших областях.

Загалом з початку АТО до Дніпропетровського бюро судмедекспертизи надійшло 1056 загиблих з Донецькій та Луганській областей. Візуально впізнали понад 600 бійців, імена 254 вдалося дізнатися за допомогою ДНК-експертизи. Решта більш ніж сто солдатів все ще залишаються невпізнаними.

У квітні 2015 року в Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й вже ідентифіковані бійці АТО, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України.

XS
SM
MD
LG