Доступність посилання

ТОП новини

Другий тур імунізації від поліомієліту продовжили на тиждень – МОЗ


Другий тур вакцинації проти поліомієліту в Україні триватиме і протягом наступного тижня, заявив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.

«Через той факт, що батьки стали менше звертатися до медичних закладів за імунізацією, та порадившись із міжнародними партнерами, ми вважаємо, що ми продовжимо другий тур імунізації ще на тиждень – на наступний – для того, щоб охопити більшу кількість дітей вакцинацією», – зазначив він.

За словами заступника міністра, станом на 8 грудня вакциновано 998 тисяч дітей, це 44% від запланованого охоплення. Найбільше дітей пройшли щеплення у Хмельницькій, Харківській, Кіровоградській і Миколаївській областях, найменше – на Закарпатті, Одещині і в Києві.

Протягом цього періоду, за словами урядовця, в Київській області зафіксували чотири випадки «несприятливих подій» після вакцинування, зокрема смерть хлопчика у Білій Церкві. Проте на переконання Перегінця, із якістю вакцини чи процесом щеплення ці випадки не пов’язані.

Другий із трьох турів додаткової вакцинації від поліомієліту почався 30 листопада і повинен був тривати два тижні.

Кампанія вакцинації почалась через виявлення двох випадків захворювання на поліомієліт в Закарпатській області, які були підтверджені ВООЗ.

XS
SM
MD
LG