Доступність посилання

ТОП новини

Російський суд завершив допит Віри Савченко


Віра Савченко
Віра Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії у четвер, 10 грудня, завершив допит сестри українського штурмана Надії Савченко – Віри.

Віру Савченко допитували упродовж двох днів як основного свідка сторони захисту на процесі у справі Надії.

«Я намагалася донести до суду принципові моменти. Те, що Надя була взята у полон о 10-й – на початку 11-ї (тобто, до початку обстрілу, під час якого постраждали російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин – ред.), і після цього з нею не було зв’язку. Що її і мої речі були у моїй машині (а не з Надією під час полону, як стверджує звинувачення – ред.). Це доводять мої банківські картки, виявлені серед речових доказів. Про те, що Надею цікавилися багато, і велися переговори, і ми були майже впевнені, що її обміняють. Те, що Надя опинилася у Росії – алогічно. І для нас, і для неї у цьому не було ніякого сенсу, бо вже були домовленості щодо обміну. Я розповіла суду все, що я пам’ятаю. Я рада, що є й технічні докази моїх слів: біллінг телефонних дзвінків, відеозапису», – розповіла Віра Савченко після сьогоднішнього судового засідання.

Її допит почався 9 грудня, але прокурори наполягли, щоб його продовжили, заявивши про наявність додаткових запитань до Віри Савченко.

Минулого тижня сторона звинувачення завершила подання доказів у суді у справі Надії Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що захист не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. За його словами, наполягає сама Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG