Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк готовий піти у відставку, якщо буде рішення Ради


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати. Про це Яценюк сказав з трибуни парламенту, відповідаючи на запитання депутата від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма про те, чи готовий прем’єр піти у відставку.

«Я взяв на себе всю повноту відповідальності за найнепопулярніші кроки в нашій країні, які ніхто не робив 20 років. І коли я йшов на цю посаду я знав, що буде з моїм рейтингом. Я прийшов, щоб робити реформи і рейтинг був у нашої країни. Ви маєте всі конституційні повноваження поставити питання про відставку Кабінету міністрів України. Ставте і голосуйте. Я прийму рішення українського парламенту. Я з це крісло не тримаюсь», – сказав Яценюк.

Депутати на засіданні висловлювали незадоволення, що уряд не вніс до парламенту свого письмового звіту, відповідно вони не можуть поставити питання про відставку. «Я прийшов зі звітом і відповідаю на запитання. Питайте мене», – опонував Яценюк.

11 грудня спливає термін імунітету уряду Арсенія Яценюка, який працює вже рік.

У Верховній Раді зібрано понад 70 підписів за відставку уряду, майже у повному складі документ підписала фракція «Батьківщина».

Коаліція ж домовилася відкласти розгляд відставки Кабінету міністрів України до ухвалення державного бюджету на 2016 рік і Податкового кодексу.

Тим часом, під Верховною Радою України у Києві 11 грудня відбуваються акції різних політичних сил, які вимагають відставки прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, серед активістів є представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» і Партії місцевого самоврядування, інших політичних сил.

XS
SM
MD
LG