Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України засуджує візит депутата Європарламенту від Польщі до анексованого Криму – Беца


Януш Корвін-Мікке
Януш Корвін-Мікке

Міністерство закордонних справ України засуджує візит депутата Європейського парламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке до анексованого Росією Криму. Про це заявила речниця зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

«Візит депутата Європарламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке до незаконно окупованої Автономної Республіки Крим був здійснений із порушенням норм міжнародного права та встановленої законодавством України процедури відвідування іноземними громадянами тимчасово окупованої території», – сказала Беца.

За її словами, щодо цього громадянина Польщі ще в 2014 році Україною були застосовані обмежувальні заходи.

«Ми вкотре закликаємо всіх іноземних громадян поважати суверенітет і територіальну цілісність України, а також чітко дотримуватися встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію», – заявила Беца.

Януш Корвін-Мікке дорогою із Москви прибув напередодні в анексований Росією Крим. Незадовго після приїзду у соціальних мережах він заявив, що дав багато інтерв'ю російським каналам і його «добре прийняли» в Сімферополі. «Голова» Криму Сергій Аксьонов під час зустрічі з польським політиком зазначив, що «стратегічно важливо донести правдиву інформацію про Крим для жителів Європи».

Корвін-Мікке відомий своїми проросійськими настроями, а також нестандартною поведінкою. Зокрема, він піднімав руку в нацистському вітанні під час засідання Європарламенту. Він також називав Україну та Німеччину «ворогами Польщі». Януш Корвін-Мікке, який дотримується вкрай ліберальних поглядів, що стосується економіки, а також скептично ставиться до ЄС, неодноразово заявляв про те, що анексія Криму була «природним» процесом.

16 березня 2014 на території Криму відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія приєднала Крим до своєї території. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової російської окупації Криму 20 лютого 2014. Країни Заходу не визнають приєднання Криму до Росії і називають це анексією. Росія заперечує окупацію півострова і заявляє, що відновила «історичну справедливість».

XS
SM
MD
LG