Доступність посилання

ТОП новини

Незаконні візити депутатів ЄС до Криму дискредитують позицію Європарламенту – Непоп


©Shutterstock
©Shutterstock

Представництво України при ЄС закликає Європарламент дати належну оцінку незаконному візиту до анексованого Росією Криму депутата Європарламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке. Про це заявила виконувач обов’язків представника України при ЄС Любов Непоп.

Дипломат у своєму зверненні зазначила, що Україна високо цінує чітку і послідовну позицію Європейського парламенту щодо засудження і невизнання окупації Автономної Республіки Крим Росією, а також підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісність України. Водночас, за її словами, ці зусилля підриваються «деякими безвідповідальними політиками», які відвідують півострів, порушуючи українське законодавство і політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму.

«Позиція ЄС щодо Криму була підтверджена численними резолюціями та доповідями Європейського парламенту і постійно перебуває на його порядку денному. У цьому зв’язку особливо розчаровує, коли високий міжнародний авторитет установи експлуатується окремими євродепутатами у власних цілях», – заявила Непоп.

Український дипломат зауважила, що Януш Корвін-Miкке такими візитами «не лише зухвало порушує порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію, але й продемонстрував неповагу до всього Європейського парламенту і своїх колег».

«Подібні провокаційні візити використовуються російською пропагандою для спроб псевдоміжнародної легітимізації анексії та дезінформування російського суспільства і жителів Криму про реальне ставлення Євросоюзу до незаконних дій Росії», – додала Любов Непоп.

Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке напередодні дорогою із Москви відвідав Крим, де зустрівся із «головою» Криму Сергієм Аксьоновим.

Януш Корвін-Мікке є консервативним політиком-лібералом. Він очолює одну з правих польських партій KORWIN. На останніх парламентських виборах у Польщі його партія зазнала поразки і не пройшла до парламенту.

Корвін-Мікке також відомий своїми скандальними висловлюваннями і вчинками, зокрема, під час дискусії в Європейському парламенті він назвав біженців з Близького Сходу «людським сміттям». Також заявляв, що став євродепутатом, щоб «розвалити ЄС ізсередини». Наприкінці жовтня 2015 року президент Європарламенту Мартін Шульц оштрафував Януша Корвіна-Мікке за нацистське привітання.

МЗС України засудило візит депутата Європарламенту від Польщі до анексованого Криму.

XS
SM
MD
LG