Доступність посилання

ТОП новини

Затримані під час спецоперації у Києві диверсанти дають свідчення – речник СБУ


Затримані в результаті спецоперації у Києві 9 грудня члени диверсійної групи, у тому числі громадяни Російської Федерації, почали давати свідчення слідчим Служби безпеки України. Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

«В інтересах слідства ми поки що не можемо розкривати усі деталі.
Процесуальні дії тривають. Частині затриманих вже оголошено про підозру, до суду скеровані подання щодо обрання запобіжного заходу.
Слідством продовжується перевірка версії про підконтрольність ДРГ російським спецслужбам та виконання поставлених ними завдань щодо підготовки терористичних актів на території України та безпосередньо у столиці», – повідомила Гітлянська.

За її словами, наразі встановлено особу ліквідованого силовиками ватажка диверсантів.

«Це 50-річний Олег Мужчиль. Знаходяться додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи до Росії відбулась у вересні-жовтні цього року», – повідомила речниця СБУ.

Пізно ввечері 9 грудня у Києві в результаті проведеної СБУ спецоперації було затримано трьох громадян Росії і трьох громадян України у Києві та одного в Харкові, які входили до складу диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ). Як повідомили у прес-службі відомства, диверсанти для дестабілізації ситуації в Україні планували вчинити терористичні акти в Києві та Харкові. Один з членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», і був вбитий. Пізніше один поранений боєць «Альфи» помер.

XS
SM
MD
LG