Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання свого співробітника, завербованого спецслужбами Росії


Служба безпеки України заявляє про затримання співробітника відділу спецзв’язку управління спецслужби в Донецькій області, який передавав бойовикам таємну інформацію.

«Представники незаконного збройного угруповання «МГБ ДНР» спільно з куратором від ФСБ Росії завербували підполковника cпецслужби у грудні минулого року. Зловмисник, використовуючи конспірацію, постачав бойовикам дані про діяльність Служби безпеки України в районі проведення антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними відомства, для зв’язку з бойовиками він залучив свою матір, яка возила флешки з інформацією на тимчасово окуповані території.

«Встановлено також, що зрадник – товариш одного з ватажків терористичної організації «ДНР» О. Ходаковського, з яким вони займалися рукопашним боєм та боєм на ножах», – заявили в СБУ.

Крім підозрюваного працівника СБУ, затримали і його матір.

В СБУ повідомили про порушення кримінальної справи за статтею «створення терористичної групи або участь у ній».

Раніше в СБУ повідомили, що пізно ввечері 9 грудня у Києві в результаті проведеної спецоперації було затримано трьох громадян Росії і трьох громадян України у Києві та одного в Харкові, які входили до складу диверсійно-розвідувальної групи. Як повідомили у прес-службі відомства, диверсанти для дестабілізації ситуації в Україні планували вчинити терористичні акти в Києві та Харкові. Один з членів ДРГ чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу «Альфа», і був вбитий. Один поранений боєць «Альфи» помер.

XS
SM
MD
LG