Доступність посилання

ТОП новини

Обама ініціював у Пентагоні засідання Ради нацбезпеки США щодо боротьби з ісламістами


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама планує обговорити у Пентагоні шляхи протидії екстремістському угрупованню «Ісламська держава» в Іраку та Сирії. Зустріч в рамках Ради національної безпеки США відбудеться у понеділок, 14 грудня, повідомляє Білий дім.

Жодних суттєвих змін у політиці США щодо боротьби з тероризмом у світі не очікується, однак Барак Обама вчергове спробує переконати американців, що його адміністрація ухвалила правильну стратегію для перемоги над угрупованням «Ісламська держава».

Зустріч у Пентагоні відбудеться через кілька днів після заяв американського лідера про існування терористичної загрози і неоднозначну реакцію громадян США на участь їхньої країни у військових операціях за кордоном.

Соціологічні опитування свідчать, що понад 60% американців не схвалюють стратегії Обами щодо боротьби з тероризмом. Це питання стало головним для кандидатів, які хочуть витіснити Барака Обаму з президентського крісла на виборах наступного року.

Нинішній голова Білого дому виступає проти участі сухопутних військ США в бойових діях, як і більшість кандидатів у президенти. Він висловлюється однак за об’єднання зусиль повітряних сил з рейдами спецпризначенців, а також за фінансові санкції і дипломатичний тиск задля знищення угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG