Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу один військовий загинув, двоє поранені – речник АТО


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За минулу добу один український військовослужбовець загинув і двоє були поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник. За його словами, найбільш неспокійною була ситуація на донецькому напрямку, частково – на маріупольському, на луганському напрямку було спокійно.

«У районі Донецького аеропорту, зокрема селищ Піски, Опитного та Авдіївки, бойовики здійснювали як прицільні, так і неприцільні обстріли з метою спровокувати українських військових на вогонь у відповідь…Найгарячішою точкою залишається район Красногорівки», – повідомив Мотузяник.

За словами речника АТО, неспокійно було і поблизу селищ Новгородське, Луганське, Миронівський, Зайцеве та Мар’їнки. Поблизу Широкина бойовики стріляли з гранатометів.

Донецькі сепаратисти заявляють на своїх сайтах, що ЗСУ в суботу почали обстріл селища Залізна Балка на південній околиці Горлівки, а напередодні ввечері обстріляли північно-західні околиці Донецька. Так звана «народна міліція ЛНР» стверджує, що українські силовики стягують до лінії зіткнення озброєння і техніку, а також і готують бойові провокації.

Від початку листопада почастішали повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню в зоні АТО. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Ці домовленості передбачають припинення обстрілів на Донбасі та мирне врегулювання конфлікту.

XS
SM
MD
LG