Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Польщі засудило відвідини євродепутатом Корвіном-Мікке анексованого Росією Криму


©Shutterstock
©Shutterstock

Міністерство закордонних справ Польщі засудило відвідини своїм громадянином, євродепутатом Янушем Корвіном-Мікке анексованого Росією Криму цього тижня, йдеться у заяві на сайті зовнішньополітичного відомства Польщі.

«Міністерство закордонних справ Республіки Польща вважає вельми безвідповідальною поведінку громадянина Польщі – члена Європейського парламенту Януш Корвін-Miккe, який відвідав Автономну Республіку Крим без отримання відповідного дозволу від влади України», – йдеться у заяві.

Польські дипломати зазначають, що виступають проти будь-яких спроб подати анексію Криму як легітимний крок.

«Польща разом з усім Європейським союзом і значною частиною міжнародного співтовариства не визнають російської анексії Криму і відмежовується від будь-яких дій і заяв, що мають на меті легітимізувати порушення міжнародного права і територіальної цілісності України з боку Російської Федерації», – йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

Крім того, дипломати вказують, що польські громадяни повинні дотримуватися усіх правил, що регулюють перебування іноземців на території України.

Раніше візит Януша Корвіна-Міке, депутата Європарламенту від Польщі, до анексованого Криму засудило українське МЗС, а у Представництві України при ЄС заявили, що незаконні візити депутатів ЄС до Криму дискредитують позицію Європарламенту. Виконувач обов’язків представника України при ЄС Любов Непоп закликала Європарламент дати належну оцінку незаконному візиту Корвіна-Мікке до анексованого Росією Криму.

Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке цього тижня дорогою із Москви відвідав Крим, де зустрівся із «головою» Криму Сергієм Аксьоновим.

Януш Корвін-Мікке є консервативним політиком-лібералом і відомий своїми скандальними висловлюваннями та вчинками, зокрема, під час дискусії в Європейському парламенті він назвав біженців з Близького Сходу «людським сміттям». Також заявляв, що став євродепутатом, щоб «розвалити ЄС зсередини». Наприкінці жовтня 2015 року президент Європарламенту Мартін Шульц оштрафував Януша Корвіна-Мікке за нацистське привітання.

XS
SM
MD
LG