Доступність посилання

ТОП новини

Аварії енергомереж у Криму тривають, ситуація стабільна – Аксьонов


Керівник окупаційної «влади» Криму Сергій Аксьонов
Керівник окупаційної «влади» Криму Сергій Аксьонов

Аварії енергомережах в окупованому Росією Криму тривають, але керівник окупаційної «влади» півострова Сергій Аксьонов заявляє про стабільну ситуацію.

«Ситуація на півострові стабільна,попри наявність аварій в окремих районах республіки. Велика частина муніципальних утворень подає електроенергію понад 16 годин на добу», – написав Аксьонов у Facebook.

Він доручив компанії «Крименерго» інформувати громадян про аварії. «Один телефонний дзвінок, і далі міністерство інформації та зв’язку поширить цю інформацію впродовж 10 хвилин», – каже «голова» Криму.

У прес-службі «уряду» півострова повідомили про аварійне відключення електрики в 40-квартирному будинку в Джанкої у суботу, 12 грудня.

За словами Аксьонова, частина населених пунктів забезпечена енергією «практично цілодобово».

З 22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області була знеструмлена лінія «Каховська - Титан», припинилася подача електроенергії до Криму. Крим став забезпечуватися електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також по енергомосту з російської Кубані, який 2 грудня запустив президент Росії Володимир Путін.

Подача електроенергії на півострів відновилася 8 грудня з згоди учасників акції блокади Криму. Після цього на території Криму почастішали аварії в енергомережах.

11 грудня в окупаційному «уряді» Криму заявили про тимчасове припинення енергопостачання з території Кубані першою ниткою енергомосту на вісім годин для ремонту.

XS
SM
MD
LG