Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі – мітинг проти результатів виборів мера


На акції у Кривому Розі (ілюстраційне фото)
На акції у Кривому Розі (ілюстраційне фото)

У Кривому Розі на Дніпропетровщині у неділю триває мітинг із вимогою визнати недійсними результати другого туру виборів міського голови.

Народний депутат Єгор Соболєв («Самопоміч») напередодні повідомив про можливі провокації на акції у неділю і закликав правоохоронні органи гарантувати безпеку мирного зібрання.

За підсумками другого туру виборів у Кривому Розі переміг чинний міський голова, представник «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул. За нього, за даними виборчої комісії, проголосувало 50,21% виборців. Суперника Вілкула, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога підтримали 49,79%. Різниця між кандидатами склала 752 голоси.

21 листопада вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

В «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

У фракції «Самопоміч» пропонують Верховній Раді достроково припинити повноваження Вілкула і призначити у Кривому Розі позачергові вибори міського голови.

XS
SM
MD
LG