Доступність посилання

ТОП новини

У Росії далекобійники закликають Путіна провести референдум


На одному з мітингів далекобійників у Росії
На одному з мітингів далекобійників у Росії

У Росії далекобійники закликали президента Володимира Путіна винести на референдум питання скасування системи «Платон», через яку їх зобов’язали платити за користування федеральними дорогами. З цього приводу водії вантажівок записали до Путіна відеозвернення.

«Рішення цього референдуму, яким би воно не було, ми приймемо», – зазначили мітингувальники.

Протести водіїв-далекобійників у Росії тривають із 11 листопада. Вони пов’язані з запровадженням системи «Платон» і збільшенням плати за користування федеральними дорогами на 15% (до 20%).

Влада заявляє, що запровадження нового податку потрібне, щоб зібрати гроші на ремонт доріг, які псуються через перевезення великих вантажів. Супротивники збору заявляють, що його впровадження призведе до банкрутства малих і середніх компаній.

Раніше речник російського президента Дмитро Песков заявив, що проблеми далекобійників не стосуються «порядку денного» Кремля і їх має вирішувати Міністерство транспорту.

Платіжну систему «Платон» пов’язують із сином бізнесмена Аркадія Ротенберга – друга і ділового партнера російського президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG