Доступність посилання

ТОП новини

Україна на чверть скоротила споживання газу – Яценюк


Україна в 2015 році щодня споживає на 25% газу менше, ніж торік. Про це голова уряду Арсеній Яценюк заявив у передачі «10 хвилин з прем’єр-міністром», повідомляє Урядовий портал.

«Протягом опалювального сезону Україна додатково збереже 2 мільярди американських доларів, які раніше ми платили російському «Газпрому», на що Росія купувала танки і постачала зброю і своїх бойовиків у військовій агресії проти України», – стверджує прем’єр.

За словами Яценюка, точилися дискусії про те, що нібито урядова енергетична реформа не принесе жодного результату, і що газу у сховищах не вистачить, щоб пережити цю зиму.

«На 11 мільйонів доларів менше кожного дня ми платимо за газ», – так оцінює наслідки заощадження чверті об’єму споживання український прем’єр. «Зараз ми позбавилися від російського газового диктату», – додав Яценюк.

Україна не надаватиме Росії гарантії обсягу закупівель газу, повідомив 9 грудня міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин. За його словами, в Україні зараз є необхідний ресурс, щоб впевнено пройти опалювальний сезон, і в газовому питанні вона ні від кого не залежить.

25 листопада прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд доручив компанії «Нафтогаз України» припинити закупівлі газу в Росії.

У компанії «Нафтогаз» зазначили, що українська сторона буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу.

4 грудня голова правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що компанія очікує від російського «Газпрому» пропозиції щодо ціни на газ для України на перший квартал 2016 року. До кінця ж цього року, сказав Коболєв, ціна газу, запропонована «Газпромом», неконкурентна порівняно з пропозиціями на європейському ринку.

XS
SM
MD
LG