Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційний прокурор має отримувати не менш як 50 тисяч гривень – Холодницький


Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Для того, щоб антикорупційні прокурори були незалежними у кримінальних провадженнях, вони мають отримувати не менш як 50 тисяч гривень. Про це 13 грудня в ефірі телеканалу «Інтер» заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Ця сума є достатньою, щоб показати реальні результати боротьби з корупцією, щоб прокурори були досить незалежні у своїх кримінальних провадженнях. Ця сума також дозволить (прокурорам) не киянам винайняти квартиру, привезти сім’ю, забезпечити умови», – вважає Холодницький.

Він відзначив, що в разі несвоєчасного ухвалення бюджету на 2016 рік антикорупційна прокуратура на початку своєї діяльності фінансуватиметься як звичайний підрозділ Генпрокуратури.

Він також додав, що конкурс на посади прокурорів мають оголосити у вівторок, 15 грудня. Наступного дня, 16 грудня, розпочнеться прийом документів від кандидатів.

У проекті держбюджету, поданому урядом до парламенту, відсутня стаття фінансування діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Президент Петро Порошенко назвав це «прикрим непорозумінням і технічною помилкою, яка буде негайно виправлена».

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного Національним антикорупційним бюро України, а також підтримувати державне обвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG