Доступність посилання

ТОП новини

МВС Франції: консервативних республіканців підтримали 6 регіонів, соціалістів – 5, праворадикалів – жоден


Марін Ле Пен
Марін Ле Пен

За попередніми даними, оприлюдненими МВС Франції, в ході другого туру голосування на місцевих виборах, що відбулися 13 грудня, консервативну Рреспубліканську партію екс-президента Ніколя Саркозі підтримали 6 регіонів Франції, соціалістів (під керівництвом нинішнього президента Франсуа Олланда) – 5, праворадикальну Партію «Народний фронт» Марін Ле Пен та її племінниці не підтримав жоден із 13 регіонів країни. Такі дані МВС поширило за результати опрацювання від 70 до 100 відсотків голосів у кожному регіоні. Остаточні результати голосування планують оприлюднити упродовж дня, 14 грудня.

Поразка партії Марін Ле Пен стала головною несподіванкою другого туру, оскільки праворадикали показали гарні результати під час першого туру голосування 7 грудня.

Після оприлюднення перших екзит-полів, які вказали на поразку політсили, Марін Ле Пен пообіцяла продовжувати боротьбу, щоб розширити підтримку своєї партії. За її словами, найближчими тижнями вона робитиме усе, щоб згуртувати всіх французів, які хочуть приєднатися до «Народного фронту».

Провладна Соціалістична партія після першого туру місцевих виборів у Франції заявила, що припиняє участь у виборах в північних і південно-східних регіонах Франції. Соціалісти закликати своїх прихильників підтримати кандидатів від консервативного правоцентристського альянсу з метою недопущення перемоги правих радикалів.

XS
SM
MD
LG