Доступність посилання

ТОП новини

«Чорноморнафтогаз» відбуксирував дві бурові установки через «терористичну загрозу»


Дві бурові установки «Чорноморнафтогазу» відбуксирували з Одеського газового родовища через підвищену терористичну загрозу в нейтральних водах, заявив журналістам генеральний директор компанії Ігор Шабанов.

«Ці установки були на Одеському газовому родовищі. Воно знаходиться в нейтральних водах з невизначеним міжнародним статусом. За вказівкою глави республіки Сергія Аксьонова у зв’язку з підвищеною терористичною загрозою ми отримали вказівку перемістити їх в територіальні води Росії », – зазначив Шабанов.

За його словами, 24 листопада під час транспортування однієї з двох бурових установок з’явився турецький танкер, він діяв порушуючи морські інструкції.

У понеділок, 14 грудня, прес-служба «Чорноморнафтогазу» повідомила, що підприємство перемістило дві бурові установки загальною вартістю понад 25 мільярдів рублів з Одеського газового родовища (розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря, 150 кілометрів від берега Криму – ред.) в «територіальних водах Росії».

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії «Чорноморнафтогаз» захопили під час анексії Криму Росією. Після цього компанія «Нафтогаз України» втратила контроль над цим кримським підприємством.

Росія анексувала Крим у лютому минулого року. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG