Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерку Яну Зінкевич, що потрапила в ДТП, прооперують в Ізраїлі


Яна Зінкевич
Яна Зінкевич

Волонтерку Яну Зінкевич, засновницю медичного батальйону «Госпітальєри», яка 5 грудня потрапила в ДТП, прооперують в Ізраїлі, повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його даними, волонтерка-медик вже у стабільному стані, 15 грудня – виліт до Ізраїлю..

«Вона отримала травму, яка, по суті, не була несумісна з життям – перелом зі зміщенням і множинні переломи ребер, та ми вчасно надали допомогу, реанімаційні заходи пройшли успішно», – зазначив лікар.

За його даними, наразі у волонтерки залишається больовий синдром.

За словами самої Яни Зінкевич, операція не є гарантією того, що вона ходитиме, але може дати можливість позбутись постійного болю. На своїй сторінці у Facebook вона написала: «Є певний страх і сумніви стосовно того, як пройде операція і чи буде вона успішною, адже, окрім зламаної ключиці, п’яти ребер зліва і двох справа та забою серця і спинного мозку маю ще складну травму хребта, над якою і будуть працювати спеціалісти, які погодилися взятися за цю операцію».

У батальйоні «Госпітальєри» «ДУК «Правий сектор» оголосили збір коштів на лікування Зінкевич.

Волонтерка-медик Яна Зінкевич 5 грудня потрапила в ДТП під Дніпропетровськом, її в тяжкому стані доправили до лікарні. Аварія трапилася близько 4 ранку поблизу міста: авто злетіло зі слизької траси і кілька разів перекинулось, жінку викинуло з машини, вона отримала, зокрема, тяжкі ушкодженням хребта.

Яна Зінкевич – доброволець-медик, керівник медичного управління «Добровольчого українського корпусу», засновник батальйону «Госпітальєри» Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Вона врятувала з-під обстрілів понад сто бійців. 1 грудня 20-річна жінка отримала орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

XS
SM
MD
LG