Доступність посилання

ТОП новини

Реформа держзакупівель збільшить ВВП країни на 0,6% – Нефьодов


©Shutterstock
©Shutterstock

Реформа системи державних закупівель збільшить ВВП країни на 0,6% у рік, заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на зустрічі з представниками бізнесу.

«Реформа державних закупівель сама по собі може дати Україні плюс 0,6 зростання ВВП щорічно. Тобто це справжній макроекономічний ефект, це не боротьба з корупцією, це не тільки збільшення сервісу, це не тільки ощадливе використання грошей платників податків», – зазначив Нефьодов.

Заступник міністра наголосив, що щороку через корупцію і неефективність системи закупівель країна втрачає близько 50 мільярдів гривень.

Нефьодов також назвав три умови, на яких базується реформа: збільшення прозорості, зменшення бар’єрів доступу до бізнесу і професійність закупівельників.

У листопаді Кабмін схвалив проект закону «Про публічні закупівлі», який стане основою для наступного етапу реформи державних закупівель: переведення всіх державних тендерів у електронний формат. Цей крок дозволить поширити ефект пілотного проекту електронної системи ProZorro на всю країну. Система ProZorro працює з лютого 2015 року в пілотному режимі.

Як заявляють експерти «Центру протидії корупції», найбільше корупційних схем залишається у сфері держзакупівель.

XS
SM
MD
LG