Доступність посилання

ТОП новини

ООН має змусити Росії припинити агресію в Україні – МЗС


Будівля МЗС України (©Shutterstock)
Будівля МЗС України (©Shutterstock)

Київ закликає ООН вимагати від Росії припинення агресії проти України, йдеться у заяві українського МЗС.

«Виведення збройних сил Росії з території України, припинення порушення повітряного, морського та сухопутного кордону, припинення постачання зброї та військової техніки бойовикам-найманцям терористичних організацій, скасування будь-яких актів, спрямованих на легалізацію незаконної анексії Кримського півострова, та його деокупації», – мовиться у заяві МЗС України, оприлюдненій у понеділок, 14 грудня, з нагоди 40-ї річниці резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Визначення агресії».

«Особливо цинічними є атаки агресора і фінансованих Росією терористичних організацій проти цивільного населення. Росія залишається спонсором тероризму на сході України та продовжує надавати фінансову, матеріальну та військово-технічну підтримку терористичним організаціям в Україні, нерідко під прикриттям так званих «гумконвоїв», – наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і Захід не визнають цього і вважають півострів українською територією.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

За оцінками ООН, від квітня 2014 року на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, понад 20 тисяч були поранені.

XS
SM
MD
LG