Доступність посилання

ТОП новини

У Росії депутат направив запит у Слідчий комітет щодо розслідування про Чайку


Юрій Чайка
Юрій Чайка

Депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков направив запит голові Слідчого комітету Олександру Бастрикіну щодо розслідування Фонду боротьби з корупцією про незаконний бізнес членів сім’ї і підлеглих генпрокурора Росії Юрія Чайки. Про це Гудков написав у Facebook.

Депутат просить надати інформацію про заступника генерального прокурора Росії Геннадія Лопатіна і його колишню дружину Ольгу. У розслідуванні ФБК йдеться, зокрема про те, що Ольга Лопатіна вела бізнес з дружинами Сергія Цапка і В’ячеслава Цепов’яза – основними фігурантами справи про масові вбивства в станиці Кущевській Краснодарського краю Росії. За даними ФБК, разом жінки володіють підприємством «Цукор Кубані». Лопатіна назвала документи ФБК «підробленими».

Гудков просить Слідчий комітет Росії повідомити, чи була Ольга Лопатіна дружиною заступника генпрокурора на момент реєстрації підприємства «Цукор Кубані» і під час скоєння масового вбивства в станиці Кущевській. Також депутат запросив інформацію про те, чи мав Геннадій Лопатін відношення до розслідування вбивства в Кущевській.

Раніше запити до Слідчого комітету Росії у зв’язку з матеріалами ФБК направляли депутати Йосип Кобзон і Володимир Безсонов.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

Генпрокурор Росії результати розслідування «замовними і брехливими».

XS
SM
MD
LG