Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи – речниця Кучми


Учасники переговорів в Мінську, архівне фото
Учасники переговорів в Мінську, архівне фото

У Мінську розпочалася зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця представника України в контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Це передостання в цьому році зустріч Тристоронньої контактної групи, українська сторона на переговорах про теми сьогоднішніх перемовин не повідомляла.

Водночас представники сепаратистів від угруповання «ДНР» на своїх сайтах повідомляли, що серед тем обговорення буде питання проведення виборів на окупованих територіях Донбасу, конституційна реформа в Україні і особливий статус Донбасу. Повідомляється також, що підгрупа з питань безпеки буде обговорювати дотримання режиму припинення вогню і розмінування, гуманітарна підгрупа зосередиться на вирішенні проблем обміну полоненими за схемою «всіх на всіх» та амністії учасників конфлікту. Засідання економічної підгрупи не буде.

Як раніше заявляла Оліфер, українська сторона на останніх переговорах наполягала на тому, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами. З цією метою на засіданні контактної групи 22 грудня планують заслухати спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи. Це засідання, як очікується, стане останнім у 2015 році.

Від листопада все частіше повідомляється про порушення режиму припинення вогню на Донбасі, українські військові і сепаратисти продовжують звинувачувати одне одного у обстрілах на Донбасі.

XS
SM
MD
LG