Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко: у нас з Путіним немає розбіжностей щодо України


Володимир Путін (Л) і Олександр Лукашенко
Володимир Путін (Л) і Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що у нього немає розбіжностей з російським президентом Володимиром Путіним щодо ситуації в Україні та на Близькому Сході.

«Білорусь по-сусідськи зацікавлена у мирі на українській землі, на Близькому Сході. У нас абсолютно немає розбіжностей з президентом Росії щодо цих проблем», – заявив Лукашенко у вівторок, 15 грудня, після зустрічі з Путіним у Москві.

Президент Володимир Путін, своєю чергою, назвав відносини між Москвою та Мінськом «стратегічними».

«У їх основі міцні традиції дружби, взаємоповаги та добросусідства двох братніх народів. Ми зацікавлені у тому, щоб багатопланова російсько-білоруська взаємодія динамічно розвивалася по всіх напрямках», – зазначив Володимир Путін.

Традиційно Білорусь була близьким союзником Росії, але упродовж останнього часу білоруський президент Олександр Лукашенко час від часу критикував політику Москви щодо України.

У березні 2014 року Росія анексувала український Крим. Київ і захід не визнають цього і вважають й надалі півострів українською територією.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Росія підтримує режим президента Сирії Башара аль-Асада і заявляє, що всі групи, які воюють проти урядових сил у Сирії є терористичними.

США і НАТО заявляють, що російські літаки бомблять позиції поміркованої опозиції у Сирії, які воюють проти угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG