Доступність посилання

ТОП новини

Політики заохочують тероризм антимусульманськими заявами – Малала Юсафзай


Малала Юсафзай
Малала Юсафзай

Лауреат Нобелівської премії миру пакистанка Малала Юсафзай вважає, що політики заохочують нові екстремістські напади, коли критикують усіх мусульман. Про це вона сказала 15 грудня в Англії – у виступі після поминальної церемонії за вбитими рік тому в Пакистані внаслідок нападу талібів 134 дітьми.

«Справді трагічно, що ви чуєте ці коментарі, сповнені ненависті, сповнені цієї дискримінаційної ідеології щодо інших», – наголосила Малала Юсафзай, засудивши висловлювання мільярдера Дональда Трампа, який сподівається на висунення кандидатом на президента США від Республіканської партії у 2016 році.

«Чим більше ви говорите проти всіх мусульман, тим більше терористів ми створюємо», – вказала лауреат Нобелівської премії миру в інтерв’ю телеканалу Channel 4 News у Бірмінгемі,

Дональд Трамп на початку грудня запропонував заборонити для всіх мусульман в’їзд у США – у зв’язку з масовим вбивством в Сан-Бердардіно (штат Каліфорнія), відповідальність за яке взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

18-річна нині правозахисниця Малала Юсафзай стала відомою у всьому світі після нападу на неї з боку талібів у Пакистані. Дівчина вижила після пострілу в голову і продовжує боротися за права дітей, зокрема дівчат, на освіту.

У 2014 році її нагородили Нобелівською премією миру.

XS
SM
MD
LG