Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК замінила голову й частину складу комісії виборчкому Кривого Рогу


Центральна виборча комісія України замінила голову міської виборчої комісії Кривого Рогу Павла Гівеля й частину складу комісії. Відповідна постанова оприлюднена на офіційному сайті ЦВК.

За документом, представник «Опозиційного блоку» Павло Гівель достроково позбавлений повноважень, замість нього призначили Світлану Сливко від «Опозиційного блоку».

Окрім того, комісія змінила членів чотирьох членів ТВК – від «Опозиційного блоку», Республіканської партії України», «Індустріальної партії» й партії «Рідна країна».

У громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборами в Кривому Розі, до змін у складі міської комісії ставляться скептично. Як повідомив Радіо Свобода координатор виборчих програм «Опори» в області Сергій Федько, кадрові зміни навряд чи зможуть «врегулювати ситуацію, що зайшла в глухий кут».

«Заміна голови ТВК й кількох членів суттєво не вплине на ситуацію: є рішення судів, які встановили порушення на виборах, і є рішення судів, які скасовують ті рішення. Швидше за все, зараз така ситуація, коли тільки Верховна Рада може ухвалити рішення про те, чи будуть повторні вибори в Кривому Розі. Чому стались ці заміни, офіційного пояснення немає. Ми припускаємо, що ці члени комісій вже виснажилися і не можуть тримати позиції», – сказав Радіо Свобода Сергій Федько.

Упродовж чотирьох тижнів після виборів міського голови 15 листопада у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG