Доступність посилання

ТОП новини

Американська ПРО не може протистояти російським ракетам – генерал Каракаєв


Сергій Каракаєв
Сергій Каракаєв

Командувач Ракетних військ стратегічного призначення (РВСП) Росії генерал Сергій Каракаєв заявляє, що міжконтинентальні балістичні ракети наступного покоління дозволять нейтралізувати потенційні загрози Росії. За словами Каракаєва, довгострокові плани розвитку РВСП і стратегічних ядерних сил Росії вже скориговані.

«Реалізація наших планів передбачає застосування принципово нових, ефективних засобів і способів подолання будь-якої системи протиракетної оборони. РВСП будуть розвиватися, максимально модернізуючи своє озброєння з урахуванням параметрів Договору про СНО (стратегічні наступальні озброєння – ред.)», – сказав Сергій Каракаєв у середу, 16 грудня, на брифінгу у Росії, як його цитують «РИА Новости».

Каракаєв наголосив, що нинішня і перспективна система протиракетної оборони США не може протистояти російським Ракетним військам стратегічного призначення.

Минулого року Сергій Каракаєв заявляв, що Росія матиме нові рідиннопаливні міжконтинентальні ракети «Сармат» до 2020 року.

Нещодавно президент Росії Володимир Путін заявив, що для Росії пріоритетом залишатиметься розвиток її ядерних військ.

Наразі США і НАТО створюють у Європі нову систему протиракетної оборони.

Нинішній проект системи ПРО, що має захистити Європу від можливих ракетних ударів із таких країн, як Іран чи Північна Корея, був започаткований 2009 року. Більша частина цієї системи – морського базування, але план передбачає і кілька наземних об’єктів, серед них бази ракет-перехоплювачів у Румунії й Польщі та радарну станцію раннього попередження в Туреччині .

Проти цієї системи ПРО різко виступає Росія, яка вважає, що ця оборонна система становить загрозу її безпеці, і не дослухається до пояснень НАТО і своїх власних військових, що майбутня система розрахована на перехоплення технічно відсталіших і відносно нечисленних ракет, які створюють Іран і Північна Корея, і що вона у принципі не здатна перехопити сучасні й численні російські ракети.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG