Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вперше урочисто зустрічали вогонь миру з Віфлеєма


У Дніпропетровську вперше урочисто зустрічали вогонь миру з Віфлеєма, місця, яке християни вважають місцем народження Ісуса Христа. Завдяки закордонним скаутським організаціям вогонь спершу традиційно був доправлений до Австрії, а потім його вже почали поширювати країнами Європи.

До Дніпропетровська різдвяне світло привезла з Польщі делегація місцевих скаутів «Скіф».

На урочисту зустріч вогню під будівлею міської ради зібрались десятки людей, зокрема волонтери та бійці АТО. Сині й жовті лампадки запалювати та роздавали всім охочим під співи українських колядок.

Скаути закликали всіх присутніх передавати вогонь тим, хто його особливо потребує:українським військовим, дітям у сиротинцях, хворим у лікарнях.

«З рук у руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди, єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Цього року пластуни 15-й раз поспіль перебрали Віфлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, заносять до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Віфлеємської зірки», – зазначили організатори акції.

Вогонь з Віфлеєма буде зберігатись на першому поверсі Дніпропетровської міськради, біля «скриньки Святого Миколая», упродовж новорічно-різдвяних свят. Запалити свічку чи лампадку зможе кожен охочий.

Традиція розповсюджувати світло з Віфлеєма 1986 року започаткувала австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц, ідею одразу підтримали скаути. Суть акції полягає у тому, щоб передати світло із місця народження Ісуса Христа у Віфлеємі по всьому світу. Вогнем з Віфлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю (надвечір’я Різдва Христового). Традиційно вогонь зберігають у церквах до Йордану – 19 січня.

XS
SM
MD
LG