Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков назвав «замовленням» розслідування ФБК про Чайку


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав «замовним» розслідування Фонду боротьби з корупцією про незаконний бізнес членів сім’ї й оточення генерального прокурора Юрія Чайки.

В інтерв’ю телеканалу «Росія 24» напередодні підсумкової прес-конференції Володимира Путіна Пєсков сказав: «Я погоджуся з тим, що це, швидше за все, це безумовно, замовлення… Цей матеріал, який був кимось підготовлений, ми його бачили ще влітку, і тоді за авторів цього матеріалу видавали себе зовсім інші люди», – додав прес-секретар Путіна. Він також повторив, що в розслідуванні ФБК не йдеться про самого генпрокурора.

1 грудня Фонд боротьби з корупцією оприлюднив розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки та інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках з злочинними угрупованнями.

Президент Росії Володимир Путін досі розслідування ФБК ніяк не коментував.

Сам Чайка називав розслідування замовним і стверджував, що за ним стоїть британський бізнесмен Вільям Браудер, проти якого в Росії порушені кримінальні справи.

XS
SM
MD
LG