Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Росія затягує процес обміну полоненими


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов заявляє, що українська сторона готова до обміну полоненими у форматі «всіх на всіх», але Росія затягує цей процес.

«Росія занадто затягнула з поверненням незаконно захоплених наших військових, і ми вимагаємо, щоб без жодних торгів усіх захоплених військовослужбовців України негайно повернули на батьківщину. Навколо цього не може бути ніяких ігрищ, тому що це життя людей», – заявив Турчинов на полігоні Національної гвардії у Нових Петрівцях Київської області, коментуючи заяви президента Росії Володимира Путіна на прес-конференції щодо обміну полоненими в рамках Мінських домовленостей.

Секретар РНБО наголосив, що обмін полоненими не є ініціативою Росії і її президента. «Це рішення прописане в Мінських угодах і, на превеликий жаль, саме російська сторона цей дуже важливий сегмент Мінських угод зірвала до сьогоднішнього дня», – сказав секретар РНБО.

Президент Росії Володимир Путін 17 грудня заявив, що виступає за обмін полонених за формулою «всіх на всіх», у тому числі на «кримінальних злочинців», які сидять у в’язницях у Києві, і яких «виводять за рамки обміну».

10 грудня в ефірі Радіо Свобода повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що сепаратисти на Донбасі тримають у заручниках 131 людину.

XS
SM
MD
LG