Доступність посилання

ТОП новини

Корбан: Савченко хоче взяти мене на поруки


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідер партії «Укроп» Геннадій Корбан, якого звинувачують в Україні у причетності до керівництва організованою злочинною організацією, заявляє, що український штурман Надія Савченко, яку утримують у Росії, хоче взяти його на поруки. Про це Корбан написав у Facebook, прикріпивши лист, написаний від руки.

«Сьогодні їй гірше, ніж мені. Тим не менш, вона знайшла можливість мене підтримати як народний депутат України. Разом з листом Надія Савченко передала мені клопотання про взяття на поруки. Завтра на засіданні Печерського суду (о 9:45) по моїй справі його засвідчить сестра Надії – Віра», – назначив Корбан.

Підтвердження інформації з інших джерел наразі немає.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

17 грудня суд у Донецьку Ростовської області Росії продовжив арешт Савченко до 16 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG