Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН ухвалила резолюцією щодо тиску на ісламістів


Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»
Чорний прапор джигаду, прапор угруповання «Ісламська держава»

Рада безпеки ООН у четвер, 17 грудня, одноголосно ухвалила резолюцію щодо тиску на шляхи фінансування угруповання «Ісламська держава».

У цій резолюції також висловлюється занепокоєння неповним виконання попередньої резолюції, спрямованої проти ісламістів. Зокрема, у документі наголошується на «недостатньому рівні звітності» державами, що входять до Ради безпеки, щодо імплементації санкцій ООН проти угруповання «Ісламська держава».

У новій резолюції міститься заклик до країн-учасниць упродовж 120 днів запровадити санкції проти ісламістів.

Над проектом цієї резолюції спільно працювали Москва та Вашингтон. Про це сторони домовилися 15 грудня під час візиту державного секретаря США Джона Керрі до Москви і його переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

За інформацією США, угруповання «Ісламська держава», яке захопило значні території в Іраку та Сирії, отримує близько 400 мільйонів доларів щорічно від продажу нафти та газу.

Нафтові родовища, на захоплених ісламістами територіях, є головними мішенями повітряних ударів, які завдає міжнародна коаліція США по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Іраку та Сирії.

XS
SM
MD
LG