Доступність посилання

ТОП новини

Законодавче оформлення ЄС безвізового режиму для України буде в перші місяці нового року – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Законодавче оформлення Євросоюзом безвізового режиму для України буде в перші місяці нового року. Про це заявив на конференції у Києві міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Коли його (рішення – ред.) оформлять – це питання Єврокомісії, не коментуватиму внутрішні справи Єврокомісії. Звичайно, це буде протягом перших місяців, це не триватиме весь рік», – сказав Клімкін.

Міністр привітав схвалення Європейською комісією в п'ятницю позитивного звіту про виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом та висловив сподівання, що на рішення щодо безвізового режиму з Україною не буде впливу політичного чинника.

«Для нас дуже важливо, щоб цей процес відбувався без впливу політики
– я маю на увазі насамперед сприйняття міграційної кризи», – додав Клімкін.

За його словами, відповідні переговори було проведено з усіма країнами-членами ЄС без винятку, і вони були позитивними.

Клімкін також наголосив, що Україна має продовжити виконання пропозицій, що надійшли від Європейської Комісії в частині боротьби з корупцією.

Сьогодні, 18 грудня, Єврокомісія схвалила звіт щодо безвізового режиму для України. Оцінивши стан виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму, Єврокомісія має намір на початку 2016 року подати на розгляд Ради ЄС законодавчу пропозицію скасувати візи для громадян України. Про це йдеться йдеться у висновках «безвізового звіту».

Раніше в МЗС України заявляли, що Євросоюз може запровадити безвізовий режим для громадян України влітку-восени 2016 року.

XS
SM
MD
LG