Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня бойовики здійснили 20 збройних провокацій щодо ЗСУ – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО повідомили, що бойовики упродовж дня, 18 грудня, продовжили обстрілювати позиції сил АТО та здійснили майже 20 збройних провокацій щодо українських військових. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТO у Facebook.

«Опівдні неподалік тимчасово окупованої Горлівки загарбники прицільно з зенітних установок та озброєння бойових машин піхоти обстріляли позиції сил АТО в районі Новгородського... На цій ділянці лінії розмежування сторін із великокаліберних кулеметів бандити били по Зайцевому», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, залишається складною ситуація неподалік Донецька, де бойовики вели прицільний вогонь в районі Красногорівки, Мар’їнки та Пісок.

«Було неспокійно сьогодні й у Широкиному. Там по наших позиціях бойовики вели інтенсивний прицільний обстріл зі стрілецької зброї. Щоб подавити вогневі точки противника, підрозділи сил АТО змушені були із штатного стрілецького озброєння відкрити вогонь у відповідь», – йдеться в повідомленні.

На Луганщині бойовики двічі обстріляли українських військових із 82-міліметрових мінометів, зазначили в штабі.

По постраждалих за останні години українських військовослужбовців в ході цих обстрілів не повідомляється.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах повідомляють про 14 обстрілів з боку ЗСУ прифронтових територій за минулу добу. Так звана «народна міліція ЛНР» заявляє, що Київ за підтримки НАТО може піти на ескалацію конфлікту в Донбасі.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG